ابهامات تازه درباره چگونگی شیوع کرونا / ردپای ویروس کووید۱۹ پیش از چین در ایتالیا و ژاپن دیده شد

یک مؤسسه تحقیقاتی در ایتالیا با آزمایش نمونه خون ۹۵۹ داوطلب که از سپتامبر سال گذشته تا مارس سال جاری در آزمایش غربالگری سرطان ریه شرکت کرده بودند، متوجه وجود آنتی بادی ویروس کرونا در نمونه خون ۱۱۱ داوطلب شد.

بدنبال انتشار این نتیجه تحقیقاتی بود که گمانه زنی ها در رابطه با احتمال شیوع ویروس کرونا در ایتالیا از ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز شد.

برخی از رسانه های خبری نتیجه این آزمایش ها که احتمال جدیدی را در مسیر ریشه یابی منشاء شیوع کرونا مطرح می کند را به عنوان مدرکی جدید در زمینه پنهان کاری چین درباره کرونا قلمداد کرده اند؛ رسانه های نامعتبری از جمله «دیلی اکسپرس» و «د سان» در این زمینه گزارش داده اند که این آزمایش ها نشان می دهد که شیوع کرونا از سپتامبر سال گذشته در ایتالیا شروع و با توجه به اینکه اولین مورد ابتلا به کرونا در ۲۱ فوریه گزارش شده است،‌ بنابراین، این تحقیقات مدرکی جدید دال بر پنهان کاری چین درباره کرونا به شمار می رود.

اما حقیقت این است که انتشار این نوع گزارش ها درباره اینکه منشاء ویروس کرونا در چین بوده است، صرفا بر اساس یک باور مضحک صورت می گیرد؛ باوری که می گوید کشیدن خط مستقیم بین دو نقطه، کوتاه ترین راه وصل کردن دو نقطه است و این اصل نیازی به اثبات ندارد!

در این بین این سؤال مطرح می شود که مگر غیر از این است که ریشه یابی منشاء شیوع کرونا در جهان یک فرآیند علمی و فنی جدی و دقیق است؟ مگر غیر از این است که باید در این زمینه تحقیقاتی علمی و فنی انجام شود؟

گروهی از متخصصان سازمان بهداشت جهانی پیش از این با هدف ریشه یابی منشاء کرونا، در سال جاری میلادی عازم چین شده اند؛ «مایکل رایان» مسئول فوریت های بهداشتی سازمان بهداشت جهانی در این باره گفته است که این احتمال وجود دارد که ووهان منشاء ویروس کرونا نباشد و نیز نمی توان احتمال اینکه منشاء این ویروس در کشورهای دیگر جهان باشد را منتفی دانست.

حقیقت این است که پیش از مشخص شدن نتایج آزمایش اخیر در ایتالیا، آزمایش های دیگری در سایر نقاط جهان انجام شده و نتایج همه آنها نشان می دهد که احتمالا اپیدمی کرونا در سطح جهان پیش از شیوع این ویروس در ووهان چین آغاز شده است

برای مثال، محققان ژاپنی اعلام کرده اند که نتیجه ۲ تست از تست های کرونایی که روی ۵۰۰ نمونه جمع آوری شده از منطقه « کانتو کوشینتسو» ژاپن از ژانویه تا مارس سال ۲۰۱۹ میلادی انجام داده اند، مثبت بوده است.

محققان دانشگاه بارسلونای اسپانیا نیز تاکید کرده اند که بررسی نمونه های فاضلاب جمع آوری شده تاریخ ۱۲ مارس سال ۲۰۱۹ میلادی توسط آنها نیز وجود ویروس کرونا در این کشور را به اثبات رسانده است.

نتیجه تمامی این آزمایش ها ثابت کرده است که احتمالا ویروس کرونا پیش از شیوع در ووهان چین، در سایر نقاط جهان وجود داشته است؛ در هیچ کدام از این آزمایش ها ثابت نشد که چین منشاء ویروس کرونا بوده است چه برسد به اینکه پنهان کاری چین در زمینه کرونا ثابت شود!

رسانه های دیگری در سطح جهان به جز روزنامه های «دیلی اکسپرس» و «د سان»، با رویکرد دیگری به پوشش این خبر پرداختند؛ برای مثال، خبرگزاری «رویترز» نوشته است که نتیجه تحقیقات ایتالیا نشان می دهد که ویروس کرونا احتمالا زودتر از آنچه مردم تصور می کنند و در مکانی غیر از چین به وجود آمده و شیوع پیدا کرده است؛ این خبرگزاری نوشت که نتایج تحقیقات ایتالیا احتمالا به بازنگری در تاریخ شیوع کرونا ختم می شود.

روزنامه «بیزینس تایمز» سنگاپور نیز در پوشش این خبر نوشت که منشاء ویروس کرونا هنوز مشخص نیست و به صورت راز باقی مانده است و جهان هیچ اطلاعی درباره زمان شیوع این ویروس ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.