حدیث روز :
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Friday, 16 May , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1930×
  • آخرین اخبار :

    از خنده مُردن ممنوع! این ۲۰ فیلم کمدی ایرانی را حتما ببینید! حقایق جالب درباره گلشیفته فراهانی که تا امروز نمی دانستید! بهترین فروشگاه خرید محصولات سرگرمی آیا اتاق فرار همان سرگرمی متفاوتی است که به دنبالش هستید؟ قالیباف: از میرسلیم بابت تهمت به مجلس شکایت می‌کنیم پزشکیان: در مذاکرات به هیچ‌وجه از اصول خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم خداداد خود را برای تراکتور تخریب کرد؛ بیرانوند هرتیمی را قهرمان می‌کند دلیل خروج نام مهدی طارمی از لیست فروش اینتر فاش شد تکلیف سرمربی فصل آینده استقلال مشخص شد/ نظری: صحبتی با دی بوئر نداشتیم خاموشی در تهران به شکل یکسان و عادلانه انجام می‌شود رکورد دمای تهران طی ۵۰ سال اخیر شکست؛ هشدار رگبار به ۱۵ استان نام‌گذاری شهری در کالیفرنیا به‌نام کرمان و غفلت سرمایه‌گذاری در ایران نصب برچسب‌های تبلیغاتی جرم محسوب می‌شود؟ آماده‌باش تیم‌های عملیاتی هلال احمر در پی وزش باد شدید در تهران پیامک قطع شدن یارانه ترفند کلاهبرداران است بروزرسانی ۲۴ رشته تحصیلی شاخه فنی و حرفه‌ای اژه‌ای: کسی که وقعی برای قانون قائل نیست باید مجازات شود حکم پرونده تتلو نقض شد سنت قدیمی مهریه چگونه به نقطه بحران رسید؟

    پ
    پ

    مژگان مظلوم مربی کشوری مشاور شیردهی و ترویج تغذیه با شیر مادر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر، تاکید کرد: تغذیه با شیر مادر از بدو تولد، بهترین و مناسب‌ترین انتخاب برای رشد و سلامت نوزاد است.

    وی با اشاره به توصیه سازمان جهانی بهداشت گفت: تغذیه با شیر مادر، تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و اولین تغذیه از پستان مادر ظرف ساعت اول، فواید بسیاری از جمله ایجاد ارتباط عاطفی مادر و نوزاد، شروع و تداوم شیردهی و کاهش خطر مرگ‌ومیر کودکان دارد. این اقدام می‌تواند سالانه از مرگ یک میلیون نوزاد جلوگیری کند.

    مظلوم در ادامه به برخی باورهای غلط در جامعه اشاره کرد و گفت: برخی تصور می‌کنند که تغذیه با شیر مادر باعث زردی نوزاد می‌شود. این در حالی است که ماده بتاکاروتن موجود در آغوز که عامل رنگ زرد آن است، پیش‌ساز ویتامین A بوده و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و محافظت از نوزاد دارد. در واقع، عدم تغذیه صحیح با شیر مادر و تخلیه ناکافی شیر از پستان می‌تواند عامل زردی باشد.

    با توجه به کوچک بودن حجم معده نوزاد و از طرف دیگر کم بودن حجم شیر مادر در روزهای ابتدایی، تغذیه مکرر با شیر مادر در وضعیت صحیح شیردهی برای پیشگیری از مشکلاتی مانند زردی و تأمین نیازهای تغذیه‌ای نوزاد ضروری و بسیار کمک کننده است.

    وی با بیان تفاوت‌های تغذیه با شیر مادر و شیر خشک اظهار داشت: شیر مادر به دلیل وجود سلول‌های زنده، آنتی‌بادی‌ها و عوامل ایمنی، نوزاد را در برابر بیماری‌هایی مانند اسهال، عفونت‌های تنفسی و گوش میانی محافظت می‌کند. همچنین، تغذیه با شیر مادر خطر چاقی، دیابت نوع ۲ و بسیاری از بیماری‌های دیگر را حتی تا سنین بزرگسالی کاهش می‌دهد.

     

    فواید و عوارض مصرف همزمان شیر مادر و شیر خشک - پینو بیبی

     

    مظلوم افزود: فواید شیر مادر فقط برای شیرخوار نیست؛ مادران شیرده نیز از مزایای بسیاری برخوردار می‌شوند، از جمله کاهش خطر کم‌خونی، سرطان‌های پستان و تخمدان، پوکی استخوان و …. همچنین مادرانی که به فرزند خود شیر می‌دهند از ارتباط عاطفی قوی‌تری با او برخوردارند، خواب بهتری دارند و کمتر دچار افسردگی می‌شوند.

    توصیه‌ها و نکات مهم برای از شیر گرفتن

    این متخصص همچنین تاکید کرد: تغذیه با شیر مادر نه تنها در ماه‌های اولیه بلکه تا دو سالگی شیرخوار توصیه می‌شود.

    در پایان، این متخصص به روش صحیح از شیر گرفتن شیرخوار اشاره کرد و گفت: روند از شیر گرفتن باید تدریجی و متناسب با آمادگی مادر و شیرخوار باشد. استفاده از روش‌های ناگهانی مانند تلخ کردن پستان یا ایجاد ترس در شیرخوار توصیه نمی‌شود، چرا که این روش‌ها می‌تواند هم به شیرخوار و هم به مادر آسیب برساند. برای اطلاعات بیشتر درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر و دریافت مشاوره تخصصی، والدین می‌توانند به مراکز بهداشتی و درمانی همچنین انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران مراجعه کنند.

    منبع : خبرگزاری مهر

    ثبت دیدگاه :

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پیشخوان پرس منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.