حدیث روز :
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 36190×
  • آخرین اخبار :

    ایران برای نخستین بار در تاریخ، قهرمان بازیهای آسیایی ناشنوایان شد سرپرست فرماندارى ویژه شهریار منصوب شد سرپرست فرماندارى ویژه ورامین منصوب شد دور جدید گفتگوها؛ حسن نیت اروپا زیر ذره‌بین دیپلمات‌های ایرانی ادعای عجیب گاریدو پس از باخت پرسپولیس: می توانستیم پیروز شویم همتی: بر فعالیت رمز ارزها باید نظارت شود انتظارات صنعت مواد اولیه دارویی از پیرصالحی روایتی از پیاده‌روی اربعین که هم می‌گریاند و هم می‌خنداند اسفندیار قره‌باغی می گفت ایران پناهگاه مظلومان عالم است صفحه اول روزنامه های شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ پیام استاندار تهران به مناسبت روز دانشجو مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا در استان تهران تشریح شد دو بیمارستان جدید در تهران افتتاح خواهد شد گزارش تصویری جلسه شورای گفتگو؛ از تلاش های استاندار سابق تهران تقدیر شد حمایت و تقویت بخش خصوصی راه برون رفت از مشکلات و توسعه کشور است ۷ توصیه پزشکیان برای تسریع در تحقق اهداف دولت در نظام آموزش کشور استقلال و پرسپولیس در چه صورت به مرحله بعدی لیگ نخبگان آسیا صعود می‌کنند؟ صنعت در تنگنای انرژی؛ چرا ماده ۲۵ قانون کسب و کار اجرا نمی شود؟ تعارض منافع در «غذا و دارو» نقل قول محافل؛ بازار دارو آرام می‌گیرد؟

    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر، مینا کاویانی گفت: تاریخ تهیه و مصرف بستنی را به حدود چهار قرن پیش از میلاد مسیح بر می‌گردد؛ در ابتدا نوعی بستنی یخی تهیه و مصرف می‌شد و به تدریج موادی مثل شیر، خامه، رنگ خوراکی و نظایر آن به بستنی اضافه شد و این دسر دارای تنوع بسیاری شد.

    این متخصص تغذیه با اشاره به ویژگی‌های تغذیه‌ای بستنی گفت: به غیر از بستنی یخی که مخلوطی از شربت‌ها، آبمیوه‌ها، شکر و رنگ‌های مجاز خوراکی است، سایر انواع بستنی بر پایه شیر هستند.

    وی افزود: بر این اساس بستنی را می‌توان به عنوان محصول لبنی منجمدی تعریف کرد که از ترکیب و فرایند مناسب شیر، خامه و برخی فراورده‌های لبنی همراه با شکر و مواد طعم‌دهنده به دست می‌آید و می‌تواند حاوی پایدارکننده‌ها، قوام دهنده‌ها و رنگ خوراکی نیز باشد.

    کاویانی ارزش غذایی بستنی را وابسته به ارزش غذایی مواد اولیه‌ای دانست که در ساخت آن مصرف می‌شوند.

    به گفته وی، چربی و پروتئین بستنی بیشتر از شیر است. در ضمن بستنی می‌تواند حاوی مواد غذایی دیگری مانند میوه، تخم‌مرغ و شکر نیز باشد که این مواد ارزش غذایی بستنی را افزایش می‌دهند.

    کاویانی خاطرنشان کرد: از آنجا که بستنی حدود دو برابر شیر چربی دارد و بیشتر از نصف مواد جامد آن قند (ساکاروز و لاکتوز) است؛ به ویژه اگر بستنی خامه داشته باشد، یک منبع غذایی سرشار از انرژی به شمار می‌رود.

    این متخصص تغذیه مواد جامد بدون چربی بستنی را شامل پروتئین با کیفیت بالا، قند و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و فسفر برشمرد که برای رشد و سلامت انسان ضروری است.

    وی یادآور شد: پروتئین موجود در بستنی می‌تواند در رشد و ترمیم بافت‌ها مؤثر باشد. همچنین کلسیم و فسفر آن در سلامت دندان و استخوان نقش داشته باشد.

    به گفته کاویانی، بستنی دارای برخی ویتامین‌های گروه B و بستنی‌های میوه‌ای مقداری ویتامین C است که این ویتامین‌ها در تنظیم واکنش‌های بدن نقش داشته و یا عملکرد آنتی اکسیدانی دارند.

    این متخصص تغذیه با توجه به نتایج پژوهش‌های علمی به غنی سازی بستنی با مواد مغذی نظیر روی و اسید فولیک (از ویتامین‌های گروه B) اشاره کرد و یادآور شد: ارزش غذایی بستنی‌های غنی شده نسبت به بستنی‌های ساده بیشتر است.

    کاویانی با توجه به اینکه شیر یکی از مواد اولیه بستنی و محیط بسیار خوبی برای رشد میکروب‌ها و ایجاد بیماری و مسمومیت است، تاکید کرد: هنگام انتخاب بستنی باید حتماً به پاستوریزه بودن و تاریخ مصرف آن توجه کرد.

    به گفته وی، با توجه به اینکه بستنی یک ماده غذایی پُرانرژی است توصیه می‌شود که اعتدال در خوردن آن رعایت شده و تا حد امکان انواع ساده آن مصرف شود و این موضوع درباره کودکان هم صادق است.

    این متخصص تغذیه تاکید کرد: مصرف بیش از حد بستنی با داشتن مقدار قابل توجهی شکر و چربی می‌تواند باعث اضافه وزن، چاقی، دیابت، کاهش مقاومت بدن و افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی شود.

    مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه افزود: به دلیل اینکه بستنی حاوی شکر است باید بعد از مصرف آن حتماً دندان‌ها و لثه را تمیز کرد تا مانع پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های لثه شود.

    وی با توجه به اینکه بستنی‌های صنعتی معمولاً حاوی مواد افزودنی، رنگ‌ها، طعم دهنده‌ها و مواد نگهدارنده هستند یادآور شد که مصرف زیاد آنها می‌تواند مضرات زیادی برای سلامت بدن داشته باشد. زیرا ممکن است زمینه ساز بروز حساسیت، التهاب و سایر بیماری‌ها شود.

    منبع : خبرگزاری مهر

    ثبت دیدگاه :

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پیشخوان پرس منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.