حدیث روز :
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۱ بهمن , ۱۴۰۳ Monday, 20 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 36570×
  • آخرین اخبار :

    رهبر انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد ریسک سوپرجام برای مدیرعامل پرسپولیس؛ باقری شمشیر دولبه سرخپوشان قیمت هفتگی کالاهای اساسی + جدول؛ هر دست کله و پاچه ۹۸۰ هزار تومان شد مرندی پاسخ داد؛ تعارض منافع چگونه منجر به افزایش قیمت داروها می‌شود؟ حضرت زینب کبری (س) کنشگری فعال و آگاه به زمان بودند دهخدا باید بیشتر شناخته شود؛ محاسن و انتقادات به لغت‌نامه دَخو برگزاری نمایشگاه صنایع دستی درشهریار گرامیداشت اولین سالگرد زنده یاد استاد قاسم نخجوانی در امامزاده هارون کردامیر شهریار صنایع و شهرک‌های صنعتی استان تهران برای تأمین نیروی کار ماهر هنرستان احداث کنند صفر تا ۱۰۰ دومین روز از سفر استاندار تهران به ری؛چالش ها موشکافی شد آئین خشت‌گــــذاری دبستان ۹ کلاسه خیّرساز در روستای الورد با حضور فرماندار شهرستان شهریار خیرین مدرسه ساز پا پیش گذاشتند؛ آغاز ساخت یک هنرستان پیشرفته در شهریار صفحه اول روزنامه های ۵ شنبه۲۷ دی ۱۴۰۳ سرلشکر باقری: وابستگی به قدرت‌های بزرگ سرنوشتی جز ذلت و خواری به همراه ندارد زمان بررسی مدارک استقلال و پرسپولیس برای صدور مجوز حرفه‌ای مشخص شد برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم ابلاغ شد تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است کنار گذاشتن موضوع نشانه های ظهور و آخر الزمان اشتباه بزرگی است نوجوانان، قربانیان تحریف رسانه‌ای!

    پ
    پ

    به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در آئین اختتامیه دومین پویش سراسری سوغات اربعین ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه گفت: یکی از نکات برجسته این پویش، تلفیق حوزه صنعت و فرهنگ است که توسط مجموعه جهاد دانشگاهی صنعتی شریف شکل گرفته است. این اقدام، الگویی ارزشمند و کم‌نظیر است. باید اذعان کرد که اگر صنعت ما در برخی بخش‌ها روزآمد نیست، دلیل آن عدم پیوست فرهنگی در این حوزه‌ها است.

    وی افزود: هر جا هویت ایران اسلامی و نگاه جهادی قوی حضور داشته باشد، شاهد پیشرفت‌های فرهنگی، سیاسی و صنعتی هستیم. پویش سوغات اربعین که آثاری در قالب خطاطی، شعر، خاطره و ایده‌های علمی و فناورانه دریافت می‌کند، تجلی همین نگاه جهادی است.

    خسروپناه ادامه داد: فعالیت‌های پژوهشی در حوزه علم معمولاً با خستگی و دغدغه همراه است، اما حضور در مراسم و پویش‌هایی همچون اربعین می‌تواند تأثیر مثبتی بر روحیه پژوهشگران داشته باشد. این‌گونه رویدادها باعث تقویت روحی و روانی افراد می‌شوند.

    وی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی، به‌عنوان مولود انقلاب اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز به یک درخت تنومند تبدیل شده است که در بخش‌های علمی، صنعتی و پژوهشی گام‌های ارزشمندی برداشته و به شجره طیبه‌ای بدل شده که تمامی فعالیت‌هایش پیوست فرهنگی دارد. بازدید اخیر از پژوهشگاه رویان نیز نشان‌دهنده فعالیت‌های جهادی دانشمندان جوانی بود که دانش را به دستاوردهای دانش‌بنیان تبدیل می‌کردند.

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اربعین، الگویی بی‌نظیر برای حکمرانی اسلامی است، به‌ویژه برای مردم ایران و عراق. بسیاری از کشورها برای زیارت به عتبات می‌آیند، اما مردم ایران و عراق با دلدادگی و از خودگذشتگی، یک ماه به زائران خدمت می‌کنند. این خدمت‌رسانی خودجوش و با استفاده از سرمایه‌های شخصی انجام می‌شود و نحوه پذیرایی از زائران نشان‌دهنده عشق و ارادت این مردم است.

    وی با اشاره به ابعاد جهانی مراسم اربعین گفت: در دنیای امروز که جوامع دچار بحران‌های هویتی، ناخداباوری و مشکلات زیست‌محیطی شده‌اند، حرکت اربعین فرصتی برای نشر یک اندیشه نجات‌بخش در جامعه بحران‌زده جهانی است. این مراسم به‌عنوان یک سبک زندگی انسانی، به همه انسان‌ها حرمت می‌دهد و در آن فقیر و غنی به شکلی برابر مورد پذیرایی قرار می‌گیرند.

    خسروپناه تأکید کرد: در حوزه علوم انسانی، ظرفیت‌های عظیمی در ابعاد سیاسی و اجتماعی اربعین حسینی وجود دارد. امیدواریم این پویش فرهنگی باعث توجه بیشتر دانشمندان و اندیشمندان به این ابعاد شود. اربعین می‌تواند به کانون نظریه‌پردازی فرهنگی تبدیل شود، اما متأسفانه نگاه اندیشمندان داخلی عمدتاً به نظریات غربی معطوف است. اگر این رویداد متعلق به کشورهای غربی بود، بی‌شک ابعاد مختلف آن به‌طور گسترده تبیین و بررسی می‌شد.

    وی در پایان با اشاره به تجربیات شخصی خود افزود: در یکی از سفرهایم به انگلستان، شاهد تلاش‌های گسترده‌ای برای تحقیق در حوزه قرآن بودم. آن‌ها دو جلد کتاب در حوزه قرآن به زبان انگلیسی تدوین کرده بودند. امروز، بیشترین مقالات اسلام‌شناسی در کشورهای غیراسلامی نگاشته می‌شود، و این نشان می‌دهد که توجه بیشتری به این حوزه در کشورهای اسلامی لازم است.

    در ادامه محسن مردانی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، در آئین اختتامیه دومین پویش سراسری سوغات اربعین اظهار کرد: این پویش حدود دو هفته پیش از اربعین آغاز شد و تا یک ماه پس از این مراسم ادامه یافت. زیرساخت‌های مناسبی برای برگزاری مجازی این پویش با مشارکت تمام استان‌ها و حتی روستاهای کشور فراهم شد.

    وی افزود: در سال گذشته این پویش در قالب‌هایی همچون عکس، دل‌نوشته، فیلم، کلیپ، نقاشی، برگزار شد امسال بخش‌های خاطره‌نویسی، خطاطی و حتی خطاطی کودکان، به توصیه رئیس جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شد و توانست استقبال خوبی را به همراه داشته باشد.

    مردانی با اشاره به نوآوری‌های علمی و فناورانه در این دوره بیان کرد: امسال ایده‌های خلاقانه و فناورانه‌ای که به دبیرخانه ارسال شده بود و در نهایت ۳۵ اثر به‌عنوان برگزیده نهایی انتخاب شدند. این افراد به‌عنوان بخشی از برگزیدگان این دوره شناخته می‌شوند.

    وی در پایان تأکید کرد: برای سال آینده تلاش داریم بر حوزه‌های علمی و فناورانه تمرکز بیشتری داشته باشیم.

    در پایان این مراسم برگزیدگان در بخش‌های مختلف تجلیل شدند.

    منبع : خبرگزاری مهر

    ثبت دیدگاه :

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پیشخوان پرس منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.