از “به نفت رسیدن چاه شماره یک جزیره خارک” تا “استعفای دولت کویت”

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع “اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان” در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و چهارمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

۲۴ آبان ۱۳۴۰، چاه شماره یک نفت جزیره خارک که با همکاری امریکا حفر شده بود، به نفت رسید.

۲۴ آبان ۱۳۵۷، آسوشیتدپرس گزارش داد ۳۰۰ آمریکایی شاغل در مخابرات امروز برای سومین روز متوالی توسط کارکنان ایرانی از مجتمع مخابرات بیرون انداخته شدند. بنابر گزارش آسوشیتدپرس از ۴۱ هزار آمریکایی مقیم ایران تاکنون ۴ هزار نفر به کشورشان بازگشته اند.

۲۴ آبان ۱۳۵۸، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در یک مقدمه، ۱۲ فصل و ۱۷۵ اصل به امضای اعضای مجلس خبرگان قانون اساسی رسید.

۲۴ آبان ۱۳۸۹، رییس کل بانک مرکزی در واکنش به مصوبه اخیر مجلس مبنی بر تغییر ترکیب مجمع عمومی این بانک اعلام کرد: اگر روزی احساس کنم که استقلال بانک مرکزی خدشه‌دار شده است همان روز استعفا خواهم کرد.

۲۴ آبان ۱۳۹۳، مجمع تشخیص مصلحت نظام شرایط «عزل» این رئیس کل بانک مرکزی را تصویب کرد. بر این اساس، عزل رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد «رئیس‌جمهوری»، با رای دوسوم اعضای هیات دولت و با تایید و حکم رئیس ‌جمهور صورت می‌گیرد. در این میان و پیش از رای‌ گیری در هیات دولت، رئیس ‌کل بانک مرکزی می ‌تواند در صورت تمایل در هیات دولت به دفاع از خود بپردازد.

۲۴ آبان ۱۳۹۵، نمایندگان مجلس فوریت طرحی را به تصویب رساندند که در صورت تصویب کلیات و جزئیات آن در صحن علنی پارلمان به ماندگار شدن کارت سوخت می‌انجامید. مرکز پژوهش‌های مجلس نیز اخیرا در گزارشی به اهمیت حفظ کارت سوخت پرداخته و با بر شمردن مزایای استفاده از کارت سوخت از جمله کاهش قاچاق سوخت، کاهش مصرف، واردات بنزین و مدیریت عرضه سوخت، دو راهکار میانه برای حفظ کارت سوخت پیشنهاد کرده ‌است.

۲۴ آبان ۱۳۹۶، موسسه اقتصاد و صلح، در پنجمین نسخه از سلسله گزارش ‌های «شاخص جهانی تروریسم» رتبه ‌بندی خود از آسیب‌ پذیری کشورها در برابر تروریسم را اعلام کرد. در این رتبه ‌بندی، ایران از میان ۱۶۳ کشور توانست با رتبه ۵۳ نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه و جهان در جایگاه بهتری قرار گیرد و رتبه ۴۷ خود در گزارش پیشین را بهبود بخشد.

۲۴ آبان ۱۳۹۷، رئیس اتحادیه فروشندگان دل، جگر و قلوه گفت: با وجود عرضه مناسب دام زنده اما به دلیل قاچاق بیش از حد آن، بازار دل و جگر با مشکلاتی مواجه شده و درخواست واردات جگر به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شده است.

۲۴ آبان ۱۳۹۸، نخست وزیر کویت استعفای خود را به پادشاه این کشور تقدیم کرد. امیر کویت با قبول استعفای رئیس دولت دستور داد تا تشکیل دولت جدید، نخست وزیر و وزیران به انجام وظایف خود ادامه بدهند. طی روزهای اخیر صدها نفر از مردم کویت در اعتراض به فساد در داخل نهادها برابر مجلس الامه کویت دست به تظاهرات زدند. تظاهرکنندگان خواستار بخشودن وام ها، اصلاح قانون بیمه‌ و نظام آموزشی، حل مشکل مسکن، حل مشکل بیماران در داخل و خارج، اصلاح نظام انتخاباتی، انحلال مجلس الامه کویت و مبارزه با فساد شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.